Зошто Arendoo?
  • Без трошоци за регистрација
  • Провизија само при платена резервација
  • Известување за резервации во реално време по SMS
  • Пристап до акаунт со многу функционалности. Иновативен chat систем помеѓу клиентите и сопствениците
  • Таргетирана реклама. Го претставуваме Вашиот имот на клиенти, кои традиционално ја посетуваат земјата во која се наоѓа Вашиот имот
  • Без ексклузивни договори
  • Брза регистрација, создавање и активирање на објави. До 15 минути по првата регистрација може да направите прва резервација
  • Провизијата изнесува 15%
Најчесто поставувани прашања:
Што е Arendoo? 
Arendoo е платформа преку која сопствениците кои сакаат да ги изнајмат своите имоти за краток период, контактираат директно со наемателите и за секоја резервација Arendoo добива надоместок.
Кој може да рекламира на Arendoo? 
На Arendoo може да рекламира секој којшто сака да издава, каков и да има сместувачки капацитет, од вила на плажа па се до викендица на село.
Може ли да изнајмам повеќе од еден имот преку Arendoo? 
Нема ограничување на бројот на имоти што можете да го изнајмите преку Arendoo. Треба да се регистрирате како сопственик и да создадете оглас за секој имот што го изнајмувате.
Дали има ограничување на локацијата на имотот? 
Нема ограничувања за локацијата на имотот. Arendoo работи со имоти во повеќе од 20 земји.
Кога ќе ја добијам исплатата за резервација преку Arendoo? 
Arendoo нуди различни шеми за плаќање помеѓу наемателите и сопствениците. Стандардно, наемателите плаќаат депозит преку системот за плаќање на Arendoo. Arendoo ја задржува провизијата од депозитот, а преостанатата сума се пренесува на сопственикот со банкарски трансфер 24 часа по датумот на сместување на наемателот.
Што се случува кога некој сака да го резервира мојот имот? 
Arendoo нуди две опции за резервација: инстант резервација и со барање за резервација. Ако ја изберете опцијата за инстант резервација, наемателите ќе можат да резервираат веднаш плаќајќи депозит преку страницата без потреба од потврда од вас. Ако изберете да работите преку барање за резервација, клиентите ќе испратат барање за резервација што може да го одобрите или одбиете. Станарите ќе можат да плаќаат депозит и да го резервираат имотот само по одобрување на барањето за резервација од вас.
Дали ќе можам директно да комуницирам со наемателите? 
Сопствениците и наемателите можат да комуницираат директно употребувајќи го системот за пораки на Arendoo, во било кое време за време на процесот на резервацијата.
Може ли да изнајмувам и преку други сајтови или Arendoo бара ексклузивни права? 
Arendoo не бара ексклузивни права и може да го понудите вашиот имот за изнајмување и преку други канали.