Информации и политика во врска со COVID-19

Пред да започнете со вашето патување или да направите резервација, ве молиме проверете ги информациите за можностите за посета на дадената дестинација и мерките наметнати од локалните власти во врска со пандемијата COVID-19. Корисни информации редовно се објавуваат на веб-страницата на Министерството за здравство на РС Македонија. Страницата е достапна тука.

За патниците во Грција, ажурирани и сеопфатни информации за мерките наметнати во Грција во врска со COVID-19 се достапни на официјалната веб-страница на грчката влада тука.

За патниците во Бугарија, ажурирани и сеопфатни информации за мерките наметнати во Бугарија во врска со COVID-19 се достапни на официјалната веб-страница на бугарската влада тука.

Услови за откажување на резервацијата

Покрај политиката за откажување поставена од секој сопственик на имот, Arendoo гарантира бесплатно откажување и целосно враќање на депозитот претплатен преку страницата во следниве случаи:

- Забрана за влез во земјата каде што е резервиран имотот

- Наметнување карантин валиден за времетраењето на вашиот престој, на чија територија се наоѓа резервираниот имот и во која е забрането напуштање на имотот повеќе од 1 ден.

При налагање на мерки како што се присуство на PCR тест или сертификати за вакцинирање при влегување во земјата, како и други мерки што не се опишани погоре, Arendoo не гарантира бесплатно откажување на вашата резервација. Во овој случај, се применува политиката за откажување поставена од сопственикот на имотот. Политиката за откажување на сопственикот е достапна на страницата на секој имот на Arendoo.

Како да ја откажете резервацијата

Доколку веќе сте резервирале преку Arendoo и ги исполнувате условите за откажување, контактирајте не што е можно побрзо. Информации за контакт тука . Ако имате други проблеми во врска со вашето патување поврзани со пандемијата COVID-19, препорачуваме да контактирате директно со сопственикот на имот што сте го резервирале, со кого можете да разговарате за можните решенија. Информациите за контакт се дадени во потврдата за резервација испратена по е-пошта или во делот за резервации на вашиот профил на Arendoo.